Bakgrund

En text för den som tycker att det är intressant att veta mera om mig… Jag är född och uppvuxen i det lilla brukssamhället Klavreström mitt i de småländska skogarna.

2010-11 studerade jag på Skara Skolscen. För mig var det en otroligt givande utbildning och jag fick en stabil grund att stå på.

Efter Skara gick jag Berättande teater på Västanå Teater och medverkade både 2013 och 2014 i deras sommarföreställning Nils Holgersson. Även det här var en otrolig upplevelse och erfarenhet i en fantastisk ensemble.

2015-19 arbetade jag som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. En bättre skola går knappt att finna och mina fem tuffa säsonger har både utvecklat mig som skådespelare och som människa.

Det var med stort självförtroende och studiesug jag började skådespelarprogrammet på Teaterhögskolan i Malmö 2019. Min nyfikenhet och vilja att lära har alltid varit en bra drivkraft och trots pandemin och alla restriktioner har jag fått en gedigen utbildning. Jag är nu hungrig på arbetslivet och ser fram emot alla nya utmaningar…

Erfarenheter innan scenskolan:

Fröken Ulf
(2018 – 2019)
Frigrupp i Göteborg, som spelar klassrumsföreställningar för låg- och mellanstadiet.

Mölndalsrevyn
(2018 – 2019)
Revy i Mölndal med dans, sketcher och mycket sång.

Astrid Lindgrens Värld
(2015 – 2019)
Olika heltidsroller och två år som swing/understudy för flertalet roller. Erfarenhet av improvisation, uppmyggad utomhusteater och omyggade picknickteaterföreställningar.

Västanå Teater
(2013 – 2014)
Kursen Berättande teater, 45 hp, med praktik i föreställningen Nils Holgersson (regi: Leif Stinnerbom). Året efter anställd i nästa års uppsättning av samma föreställning. Stor ensemble med många olika arbetsuppgifter.

Skara Skolscen
(2010 – 2011)
Inklusive en veckas filmworkshop med Reza Parsa (Acting for Real). En av Stiftelsen Skara Skolscens två stipendiater.